Malzemeler

2 su bardağı şeker
8 adet yumurta
1 litre süt
1/2 paket vanilya
6-7 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Küçük bir tavaya (teflon ideal olur) 1 su bardağı şeker ve su koyun. Yüksek ateşte şeker suyunu çekip, rengi koyulaşana kadar pişirin. Dikkat edin, yanmasın. Karamelize olmuş şekerinizi yemek kaşığı ile kaselerinizin dibine ince bir tabaka halinde koyun (krem karamelinizin üst tabakası olacak).

Ayrı bir kapta, yumurtaları ve 1 su bardağı şekeri yoğunlaşana ve köpürene kadar çırpın; süt ilave ederek 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin. Yumurtalar çok kabaracaktır, üzerinde biriken köpükleri, sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile alın. Son olarak yarım paket vanilya ilave edin ve 2 dakika daha çırpın.

Hazırladığınız kremayı da kasedeki karamelize şekerlerin üzerine yavaşça boşaltın. Kaseleri derin bir fırın tepsisine yerleştirin, tepsiye de kaselerin yaklaşık yaklaşık yarısına gelecek kadar su koyun (benmari). Tepsiyi, önceden yaklaşık 180 derecede ısıttığınız fırına koyun ve üzerleri kızarana kadar pişirin. 12 saat dinlendirdikten sonra buzdolabına koyabilirsiniz. Buzdolabında 6 saat durduktan sonra servis yapabilirsiniz.