Bazı kişiler evlilik için gerekli özelliklere sahip iken kolay kolay evlilik kararı alamazlar.  Bunu bir çok nedene bağlamak mümkündür.  Bu kararı geciktiren özellikleri şöyle sıralayabiliriz;

Geçmişte karşılaştıkları ve  zamanla kendilerini hatalı buldukları başarısız denemeler bireyi kısıtlar.  Bu yükten kurtulmalı ve ön yargılı olmamalısınız.

Evliliğe uygun yaşlarda gelen teklifleri sürekli olarak reddeden bireyler yaş ilerlemesine bağlı olarak telaşa kapılırlar.  Sık sık bu fikri tekrar etmekten kaçının kendi kendinizi telaşa kaptıracak bağlarınızdan kurtulun.

Evlilik meslek sahibi olmaya, eş ise mesleki başarıyı engellemeye sebep olur gibi düşünen bireyler evliliği uzun süre ertelerler.  Bu şartlar sağlandığında ise çevresinde istediği özellikleri taşıyan insanlar azalır.  Buna mahal vermeden sürekli ertelemekten kaçının!

Genellikle anne ve babaların çocuklarına kimseyi eşdeğer görmedikleri insanlardan ve başarısız evliliklerden koruma durumu da evliliği erteler.  Karşıdaki insana ön yargılı davranmadan yaklaşın.  En azından aşk cesaret isteyen bir süreçtir.

Huzursuz bir aile ortamında büyüyen bireyler de evliliğe daha soğuk bakarlar.  Ama unutmamak gerek ne siz ne de karşınızdaki anne ve babanızın kişiliğine sahip.

Ekonomik sorunlar, evlilik için büyük bir boşluk teşkil eder.  Bir an önce istenilen duruma kavuşulması beklenirken yaşın ilerlemesi ile beklentiler yön değiştirir.  Başkasının onun yerini alamayacağını düşündüğünüz anda şartları zorlamakta fayda var.