Malzemeler

Profiterol Hamuru
1 su bardağı un
80 gr. tuzsuz tereyağı
1,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
4 adet yumurta

Krema
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı

Çikolata sosu
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
50 gr. bitter çikolata (veya hazır çikolata sos)

Hazırlanışı

Orta boy bir tencereye su ve tereyağını koyun. Tereyağı eriyene kadar normal ateşte tutun.
Karışım kaynama noktasına gelince ateşten alın.Tereyağı erimeden su kaynamamalıdır. Yoksa buharlaşan sudan dolayı hamurun oranları değişebilir. Un,şeker ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırın

Pürüzsüz, tencerenin kenarına yapışmayan, top gibi toparlanan bir hamur oluşuncaya kadar karıştırın. Tencereyi ocağa geri koyup hamur topunu karıştırarak yaklaşık 1 dakika daha ateşte tutup kenara alın. Karışım ılınınca 1 yumurtayı kırıp iyice hamura karışana kadar mikserde yedirin…diğer yumurtaları da aynı şekilde hamura yedirip aynı işlemi tekrar edin.

Hamuru dinlenmesi için yarım saat buzdolabına kaldırın. Dinlenen hamuru dolaptan alıp ister kaşıkla, isterseniz krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye 2 cm. aralıklı dizin.

Önceden ısınmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Toplar kabarıp pişince fırının ayarını kapatıp 10 dakika kadar fırında tutun. Daha sonra tezgaha alıp soğumaya bırakın.

Krema malzemelerini vanilya hariç tencereye alın ve sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. En son vanilyayı ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.

Not- Krema soğuyunca kullanmadan önce mikserleyin kıvamı çok daha güzel oluyor.

Çikolata sos için un, kakao, şeker ve sütü küçük bir sos tenceresinde üzeri göz göz olana kadar pişirin. Sos pişince ocaktan alıp çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kremayı sıkma tüpüne doldurun veya çay kaşığı ile de doldurabilirsiniz. Hamur topunun altından veya kenarından krema doldurulmuş tüpü hamurun içine doldurun ve servis tabağına aktarın.

Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirip ister cikolata parçaları veya çekilmis fıstık içiyle süsleyebilirsiniz.