Malzemeler

2 adet orta boy lüfer.
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
1 adet orta boy kuru soğan.
4-5 diş sarımsak.
1 çay kaşığı tuz, karabiber.
4 yemek kaşığı sıvıyağ.
2 yemek kaşığı mısırunu.
1 çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı

Balıkçıdan aldığınız temizlenmiş lüferlerin karın kısmını keskin bir bıçakla uzunlamasına ve 3-4 santim derinliğinde yardıktan sonra yıkayıp süzün.

Diğer taraftan, soğanları ortadan ikiye bölüp incecik yarımaylar halinde doğrayın. Soyulmuş sarımsakları dörde bölüp soğan halkalarının üzerine aktarın ve karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın.

Mısırunu ve tuzu karıştırarak bir tabağa yayın.Sıvıyağı da hafif çukur bir tabağa koyun.

Suyu süzülen lüferlerin orta kısmına soğanlı harç koyup paylaştırın. Elinizle bastırıp kapatın. Balıkların her tarafını önce sıvıyağa, sonra da mısırunlu karışıma bulayın. Fırın tepsisine alüminyum folyo serip balıkları tepsiye yerleştirin.

Balıkları 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servise sunun. Lüfer yağlı balık olduğu için çok çabuk pişer. Hatta eski tip cezine ızgaraları veya mini fırın ızgaraları bu iş için idealdir.

Not: Balıkları isterseniz alüminyum folyoya sıkıca sarıp fırın tepsisine yerleştirebilir ve bu şekilde pişirebilirsiniz. Görünümü şık ve orjinal olacaktır.

Sahrap Soysal